ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ – Кичево
декември 14, 2017

Обележан
патрониот празник
на училиштето

Во периодот од 05.04 до 07.04 2019 во Техничкото училиште во Врање, Република Србија, се одржа Државното првенство на Србија за Техничките училишта во СООБРАЌАЈНАТА СТРУКА. Нашето училиште беше покането да учествува во Ревијалниот дел каде учествуваа училишта од Словенија, Хрватска, Босна, Македонија, Црна Гора и Бугарија. Во официјалниот дел учествуваа 30 училишта од Србија. На целата манифестација учествуваа 271 натпреварувач кои решаваа тестови за Б и Ц категорија и возеа на полигон во соодветната категорија. Нашето училиште беше претставено со учениците Јована Петрова и Дарко Јованов од 4С клас сообраќајна струка кои се претставија во добро светло. Овој настан претставуваше можност за размена на искуства, создавање нови пријателства и дружење.

Во периодот од 05.04 до 07.04 2019 во Техничкото училиште во Врање, Република Србија, се одржа Државното првенство на Србија за Техничките училишта во СООБРАЌАЈНАТА СТРУКА. Нашето училиште беше покането да учествува во Ревијалниот дел каде учествуваа училишта од Словенија, Хрватска, Босна, Македонија, Црна Гора и Бугарија. Во официјалниот дел учествуваа 30 училишта од Србија.

Buy now