Одражан регионалниот натпревар по Граѓанско образование
декември 14, 2017
ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ – Кичево
декември 14, 2017

Обележан
патрониот празник
на училиштето

Денес, 19.04 2019 година, нашето училиште го прослави својот Патронен празник.
За оваа пригода учениците и нивните ментори подготвија мала свечена програма. Најпрво беше положено свежо цвеќе на бистата на нашиот патрон, а потоа беше изведена едночасовна програма која се состоеше од музички точки, извадок од драмска претстава и скечови. Главен дел од програмата беше прогласувањето на ученикот на генерацијата 2015-2019. За ученик на генерацијата по струки беа прогласени учениците:
Иван Данилов - електротехничка струка
Иван Постоловски - машинска струка
Јорданчо Ефтимов - сообраќајна струка.

За УЧЕНИК НА ГЕНЕРАЦИЈАТА за сите струки беше прогласен ученикот ИВАН ДАНИЛОВ ученик во 4е3 клас- Електротехничар за компјутерска техника и автоматика.
На сите ученици им посакуваме успех во понатамошното образование и работа.

Денес, 19.04 2019 година, нашето училиште го прослави својот Патронен празник

Buy now